Спос б дихання не св това загрунтувальна поез я

   Спосіб дихання


1

День ангела
            можу над лісом писати
Трепечуть листочки
   любов зачинає
       із неба збігати...
десь піч є?
а пічка! —
у мені моральна
а ніч
була?
так
є трава
ніц
стежин
до земної гуральні
аж листи
небом
в Небі писати! —
князь Ігор
о хто знає
серйозний
такий адресат є ...


2

Агов, земні чародії!
щось явно не те
лементаєте
чи питаєте?


3

І те, що я служу Христу,—
не земним
людям-фарисеям,
чому одухотворююсь
здіймаючись — займаю нову
                висоту
землю штовхаю — і здіймаю —
всіх засіваю
дозріваю в них
і догори росту
змагаючись ще
аби проникнуть й зразу втрапить
                у Христову простоту
всі свої атоми
здригаючись
земля
перевірятиме
серед звірятини
та космос
всім розширюючи— звірятиме
світячи
цокаючи златом
зубища сонця заходів — вправляючи
                поза лісами в платину
не вірячи щО Бог
              в мені казатиме
нехай це знатимуть
                всі люди землі всеї
та що як Бог всіх підніматиме
і дух і вітер —
         все на вільній волі гратимуть
водночас тих пантруючи —
         аби не бренькали піджилки
         духовні жили
         і кров’яні жили
         в натяжку
         у характері національному
         самозвучали! — і служили!
         шукаючи пісні!!
         у Божій силі!!!

02.10.2020,
свято благовірного кн. Ігоря


Рецензии