Краят на играта

Превръща се  планетата  в затвор.
С решетки на прозорците живеем.
Държавата ни – Авраамов дом,
но…с тъжно пусти паркови алеи.

Подготвят ни за Нов световен ред
в тотално робство и контрол безумен.
А лъгаха, че всичко е наред.
Човекът е сред хаос див изгубен,

самотен между четири стени,
зомбират го, че вирус зъл върлува.
А НАТО струпва своите войски…
Опасно става! Страшно до полуда!

Какво замислят? Ядрена война?
Задава ли се гладомор световен?
Руши се ЕС, разпада се светът
под Одата на Лудвиг ван Бетовен.

Европа спи с отворени очи.
От евробюрократщина бездушна
вред  адски психотрилър се върти…
Човечеството вече е ненужно.

Биг Брадър от домашния екран
брои овцете: „Още ли сте живи?!”
А истината хвърлят в папка „Спам”.
И лукс е да твърдим, че сме щастливи.

Нима живеем в съдни времена
и Второто пришествие е близо?
Във вируса Спасителя познах:
с корона-тръни, но пък в бяла риза!


Рецензии