Бунтовно

            "Лудите, лудите - те да са живи!..."
                (Иван Вазов)
Неродена зора
летни нощи взривява
и разперват крила
непокорните птици.
Над бунтовна земя,
по гореща жарава
крачи днес Лудостта
на мечтите им чисти.
Порив нов! Знамена!
Гласове, вувузели...
От гнева им – стена,
а словата – разстрели!
И надежда Светът,
тъй жесток и неискрен,
оплоден с Младостта,
да възкръсне пречистен!


Рецензии