О! мiй дiдусь i мамо, тато...

О! мiй дiдусь  i мамо, тато,
Односельчани, земляки,
Батькiв найкраща в  cвiтi хата,
Живi  лиш  iм ми - завдяки!

I  iх любов, це нашi – крила,
Що, з ангелом були в нас, поруч …
В Днiстрi, щоб крига не накрила,
I в дiжцi Честi  – цiлий обруч!

Лiта, мов в полi  – лиш стерня:
Пшениця справ – пiшла на хлiб…
I бiль, продовж всього стегна –
З пологових  безсонних  дiб …

Та не даремно – Бог помiг:
Пiв сотнi тисяч немовлят
Прийняти в мам з усiх дорiг,
Син Батькивщини, не «варяг» …

23.09.20г          21:05;           Эл. М – К 


Рецензии