Хядар ва гъют1рахьим

Либцурайи гъютIрахьим,
Илипну турба кьял’ин.
Хябяхъдиз гъапIиган хюрч,
ИпIру сурсат гъабхьи уч.
Рякъюъ дубхьнади бизар,
Алабхъур бицIи дагар.
Хъа дагриъ аку хядар,
Дийигъна кубч1вну «дардар».
Гъют1рахьми дап1ну фикрар,
Гъапи: «Вушул иццидар!»
Ккун гъабхьнийи уч ап1уз
Ва хядар хулаз гъахуз.
«Дубхьназа гъи лап бизар,
Турбайиъра уршидар!»
Дупну, гъябгъюр гьялакди,
ГъютIрахьим чан хулазди.
Хъа ккивси гвачIнин ахсрар,
Гъафнийи гъахуз дурар.
Либгуруш, хядар имдар
Айиб дагриъ шидтIан дар!
ГъютIрахьим гъавриъ хьундар
Шли гьитIикIнуш чан хядар…


Рецензии