О наболевшем на укр. яз

         Шановні друзі! Вибачте мені мої помилки. Більше 40-а років не писав
         українською мовою, тому знаю, що будуть. Пробачте ще раз, але писав про
         те, що наболіло, від чистого серця.

Україна - люба, мила,
Що з собою ти зробила?
Ти була така багата,
Вся країна - повна хата...!

Працювали люди всюди,
Сміх веселий було чути...
Колосилися поля,
В золоті була земля!

А сади які великі,
Ринки фруктами забиті...
Овочей нє перелічить:
Може дєсь, кому, позичить?

М'ясо, сало, молоко,
А ковбаси, а вино...?
Древесина, літаки,
Жито, ЧПУ -  станки...

А вугілля із Донбассу -
Це ж мільони гривнів в касу!
Будівництво лиш "хромало",
Житла всім ще не хватало.

Праці - вдосталь, йди роби,
Заробляй, купуй, живи...
Щє недавно так було,
А сьогодні - цє кіно...

Соромно за всю  країну,
Як прогнула вона спину,
Перед "друзями" новими,
Мріючи, що будє з ними.

Влада до руля прийшла -
Дє ти злиднів тих знайшла?
Все порушили, покрали,
Розбурили й продали.

На Донбасі йдє війна,
Владі вигідна вона...
Люди бачать і... тікають,
Десь в Європі заробляють.

Є закони - не працюють,
Скарги від людей - не чують...
В Раді сіли упирі,
Відірвавшись від землі.

Що вони там вирішають?
Лиш кишені набивають.
Медицину розвалили,
Всю історію сганьбили...

Знов ОУН в героях ходять,
Криміналу - не знаходять...!
Ті, хто був колись братами,
Врешті, стали ворогами...

Що то діється навколо,
Де одне правдиве слово?
Всі мовчать, чи запугали,
Може щось наобіцяли?

Цє не тяжко влаштувати -
Хабаря потрібно дати.
В чому громадяни винні,
Що у владі таки свині?!

За довір'я постраждали -
Близько цих людей не знали.
Но робити щось потрібно,
Бо країна стане дрібна,
На частини ростягнуть...
Цей сцєнарій - просто жуть...!

Можє треба нагадати,
Україна - Ваша мати,
Ваша ненька, Ваша кров...
Захистить свою любов!
.................................

 

 
 

 
   
         


Рецензии