***
* * * *
(Зулун шикилар ва гьиссер)
Рекъиз ава ракъинин чим.
Гьавайрин агьвал я ч1имел.
Ят1ани, зулу, текъвез къийим,
Раижнава алем гуьзел:
Нур гуз ала ягъварал цак,
Циф агалтнава раган цлак,-
Ранг чк1анва гимишдин пак.
И акунар суванди я.
Дамахдик ква пешерик там,-
Галчуднаваз "къизилдин хам".
Тарарив гвай гарун макьам ,
Вишришрик кваз, шуванди я.
Жанг алай хьиз аквазва т1ул,
Къванвай марфадикди хумул.
Къацу ч1урал ст1алрин ч1ул,-
Буьлуьл хьтин, къуванди я.
Ч1еред к1аник, к1вахьиз ст1ал,
Кьве гъаб кьуна гала аял.
Марфадикай ят1а хиял?
Кьарай адан к1убанди я.
Зи кьатунрин эфзел я зул:
Квачир синих, тушир бат1ул.
Гуьгьуьлда куз илгьамдин къул,
Феслид алем жуванди я.
Жезвач хьи зи к1анивал кис,
Зулун "къал-къиж" ийизвай гьис!
Лугьудач за, фесли я пис!
Адахъ зи гьал - хъсанди я!
2017. 10.
Свидетельство о публикации №120092009107