Голас тых, якiя маучалi

        ...Мы больше не волки!               
                В. Высоцкий

Упершыню наш голас прагучаў!
Калі ня досіла, то мы гукнем яшчэ раз!
Святло у сэрцы, полымя ў вачах;
  Труну пакут няхай аздобіць верас.

І так далей — вянкі спляцем да вас,
Мы выгадоўваем для нашых святаў кветкі.
Правы мы заявілі ў першы раз,
 І лягуць нашы фарбы на палеткі.

Імкнецца рух. Аб старыя крыжы
Краямі тлустымі драбняцца ў небе хмары
Мы вызначым спрадвечныя мяжы,
  Сумленным шляхам здзейснім свае мары!


Рецензии