Mowy do milosci 3

MOWY DO MILOSCI(3)
Nie mysle o tobie juz czesto
o sobie zreszta tez niewiele
ale przeciez zyje i patrze
na wszystko jak niegdys
zwyczajnie choc niezwykle widze
uczuciem na nowo wykreowane
I to sie nie tylko nie zmienia
ale i utrwala kunsztem dnia
i zwyklymi zywiolami przemawia
wiec jak mysle- woda
uczucie podpowiada glebia
gdy zobacze ogien
przypominam sobie twa lagodnosc
ogarnianie jasnym wzrokiem wokol
a co mowic o powietrzu  widzenia swiadku
ktore wzrusza na rowni natura co sztuka
A jaki jeszcze zywiol pozostal?- ziemia
To ta co nie rozroznia kroku czasu
gdy amor smiertelnosc jej skrywa
Wiec jesli przechodze kolo ulicy Malej
patrze przemijaniu prosto w oczy
przywoluje w sobie wszystko naraz lacznie
i wbijam zlote cwieczki uswietniania
15.11.2019
***
HPD


Рецензии