Якби ви знали

 
Якби ви знали паничі,
Як важко дихати вночі!
Простий народ життя не бачить,
Бо все на вас одних батрачить.
А ви у кріслах сидите,
Смачну горілочку  п'єте.
А ви хоч раз були у полі?
Чи знали як болять мозолі?
Чи чули ви як плече мати,
Бо ніщо дітям їсти дати?
А ви все пишете закони,
Кумам чіпляєте погони.
Та де вам знати, як в селі
Гудуть ночами трактори.
Не сплять доярка й комбайнери.
Вам так не можна, у вас "манери".
Звідкіль вам знать, як стогне жито
Як плече хліб несамовито.
Як села молоді вмирають,
Як люди Господа благають
Щоб трохи краще їм жилося,
Щоб врожаї дало колосся,
Щоб ферми жили та токи...
Все в молитвах це...А поки...
В містах будуються "Ашани"
Грішми наповнюють "кармани",
За села геть забули люди,
Ще трохи — зовсім їх не буде.
Тетяна Мішина
5


Рецензии
Душевные стихи...Удачи в жизни Вам...

Геннадий Молдавский   20.09.2020 13:12     Заявить о нарушении
СПАСИБО ВАМ ОГРОМНОЕ

Танюша Мишина   21.09.2020 22:03   Заявить о нарушении