Неприкаяне бабине лiто

Неприкаяне бабине літо.
Від сп'яніння, а може, від сну
Дзвін церковний проходить крізь сито
Слів безладних в годину ясну.

Пише осінь уже на звороті
Ще зеленого листя. Дарма -
Не дізнаєшся, що буде потім,
Притуливши чоло до вікна.

Може пам'ять дощенту зотліти,
Жаром стануть її сторінки.
Тільки сонце прогляне крізь віти,
І вагітніти будуть жінки.

Призведуть на світ божий дівчаток,
Долі їх доведуть до пуття.
Осінь, кажуть, це тільки початок
Сподівання, любові, життя.


Рецензии