Вiн з вiком усвiдомив, що умie читати по губах
читати по губах. Смішна наука. А особливо –
як дивитись фільми, коли герой красуні зізнається
в любові – дуже гарними словами,
а губи – промовляють інші тексти,
немов нема кохання навіть близько.
З моменту усвідомлення він навіть
старався не дивитися на губи
красунь кіно та їхніх кавалерів,
бо часом дивне враження складалось,
що кавалер – освідчився брехнею,
а пані – не радіє, а свариться.
І згодом він щораз себе на думці
ловив, що люди часто – мов актори –
щось в запалі і довго промовляють,
а губи хочуть говорити інше,
і краще б не дивився і не слухав,
а зазирав би в очі, що не брешуть...
Свидетельство о публикации №120091108348