Жабка

Жабка скача па балоце,
Прыпякае сонца,
Хвоя цешыцца у ляноце,
Шмель гудзе бясконца.

А на трауцы, ля асiны,
Грэецца варона,
Прытамiушы сваю спiну,
Чорная з зяленым.

Тут i лiска цiха бегла,
Не спалохау птушку,
А затым под дрэва дегла:
"Як твая мянушка?"-

Запыталася ворону,
Тая ж науцекi,
Вось такi загад закону,
Нават калi спёка:

Як сяброу себе шукаеш,
Думай, цi  такi ён,
Якiм ты яго жадаеш
Бачыць, цi адкрые

Ён табе сябе самога,
Бо жыцце цяжкое....
2005
   
 


Рецензии