О Боже, душу окриляй

Це золоте руно осіннє,
Вінець всім врожаям в селі,
Літає в небі павутиння –
Лад трактори дають землі.
До елеваторів машини
Везуть зерно і качани.
В дворах бій, півнячі хрестини,
Хто виборе – стать головним.

Вже дині й кавуни достигли,
Чекають груші і айва.
Глядь – холоди чекають з тилу...
Корівки де не де, овва...
Знаменням хресним всіх нас осінь –
В цей край ключів й пташиних зграй...
Журу бурштинну й синю просинь,
Пропій душа нам і зігрій...

Життям прокотяться сердечка,
А поглядом – за небеса;
Цвіт льону – з Вічністю уздечка,
Ще й дальній дзвін – то чудеса...
Ці думи – світом поволока,
В них кутається вся Земля –
О наша Матінко, до строку.
О Боже, душу окриляй...

04.09.2020р.


Рецензии