***

ні  атчызны,ні мовы,ні маткі-
усё  кінулі у белы свет.
і пойдзем у жабраціх  заплатах
агаліушыся,як скілет.

будзе сніцца нам  чорную ноччу
стол накрыты і родны дом.
толькі слёзы  упаушы на вочы
адштурхнём ад сябе кулаком.

усё  патрацілі ды згубілі
а свабода,як птушка з нябёс
дзесьці лётала покуль нас білі
і цягалі із пад калёс!

мы не згублены-мы жывыя ,
хоць забілі зямлёю рот.
хай чакаюць нас ворагі тыя
што вайскрэснне яшчэ народ!


Рецензии