Татар

Кая гына таралмаган татар.
Тузганак мамыклары сыман
Нинди жиллэргэ бэйлэнеп
Очып чыккан син океан.

Америка,Канада,Австралия
Кайда гына юк татарлар
Бик кунелсез айга караганда
Айда гына юк бит алар.

Айга да менерлэр эле.
Мирас, гореф-гадэт
Саклап кала алсалар
Эллэ кая алып барган татар телен
Безнен оныклар онытмасалар.

Татар барыр, татар менер
Галэм аша куклэр тишеп.
Айга менеп, Марска тошер
Хыялларыннан  бау ишеп.


Рецензии