Так кристально невыносимо - Анна Щербак - En

Так кристально невыносимо
Доносился из сизого неба сквозь туманную сетку рассвет.
Ночь просила,
Чтоб все было теперь несерьезно.
Чтоб все было как бред.
Этот лес нанизал мои кости на ребра
Меж корней и размашистых пней.
Ты сильней.
Бей меня что есть мочи
И моя кровь рассветы намочит.
А где полдень – за ним пустота.
Я не та.
Я не та, что родилась для счастья и света, мое небо разрежут хвостами кометы,
Мою душу распяли за силу и смелость.
Как мне снова поверить кому-то посмелось?
Новолуния будут рождаться на небе.
Каждый месяц — серпами в пшенице и хмеле.
Так и я буду снова и снова рождаться,
А потом увядать и стареть.
В серебро в волосах превращаеться медь.
Мне бы только суметь
Равновесие выровнять в ноль.
Под глазами клубятся морщины. И на ранах спекается соль.

So unbearably crystally
The sunrise would flow through a net of for from the grey sky.
The night would ask
For everything to be unserious.
For everything to be like a humbug.
This wood has put my bones on the ribs
Between the roots and broad shrubs.
You are stronger.
Beat me as strong as you can
And my blood will dampen the sunrises.
And where the noon is - there the emptiness is.
I'm not the one.
I'm not the one who was born for happiness and light, my sky will be cut by tails of comets,
My soul was crucified for its force and bravery.
How dare I believe someone again?
New moon will be born in the sky.
Every month with crescents in wheat and hops,
So will I be born again and again,
and then wither and get older.
The copper in my hair will turn into silver.
If only I could
Leverage balance into zero.
Under my eyes wrinkles curl. And in my wounds salt curdles.


Рецензии