День Незалежност

         День Незалежності


стають рубінові щаблі
прямо у небо —
                від землі
живу щасливий цей політ
про це і музика! —
що над імлою і в імлі


в любові я
далеко від землі
може спинився хто на крівлях
живе чекання у будівлях
мов ребра доставляють із світлінь
і в вись небес
вогонь землі!..


Світліються рожевії щаблі
прямо у небо
                від землі
Душі рожевій світовій —
рожева ясність
                із найвищих мрій


душі проходять ще рожеві
ясні
а в тім, і в тім —
любов моя незрима і всечасна...


я став в співмірності...
Дивився б з віч...
як стає світанкова ніч
як спрага Бога!!
як музика — землі з-за пліч...

24.08.2020, День Незалежності,
досвіток,
Київ
"Рідна земля, тільки тут добре завжди,
Тільки тут тіло сум полиша."
("Я -  українка", Вікторія Павлюк, 24.08.2020)

Глибока правда! Поверненці з імперії підтвердили!..
Християнство, дзвінкість-рай, художня цілісна правда - або імперії,
вичавки з інтелекту, що сам себе обдурив.
І нема чогось іще: бо Бог - правда
і любов!..


Рецензии