Витримки з поез Ширв нга 2 поез я милосердя

Звідки в нас таке холуйсько-рабське ставлення
до влади?
натовп стоїть до підборіддя у фекаліях
і один з них не витримує:
«Як довго ми все це будемо терпіти!»
А решта: «Тихо-тихо, не жени хвилю!».

Що у них, що у нас - людина 26 років
при владі це нормально?! Ні.
Звідки ця догідлива любов, глибоке почуття до диктаторів,
до правителів? «Ми їх любимо!»
Любіть своїх дітей, любіть матерів, а не своїх правителів,
які правлять по 30 років.

Питання: «А хто буде потім? Ви хочете майдану?»
Ні! Я хочу, щоб був закон, який править країною,
як у цивілізованих країнах відбувається.
Ви знаєте, що в Бельгії, Швейцарії,
люди не знають, як звуть їх прем'єр-міністра,
тому що це не важливо - це чиновник,
а не бог, якому ми поклоняємося.

Слава богу, що в основному, ті,
хто пише це - це люди мого покоління
і старші. Це люди, які вже не можуть думати гнучким розумом.
Взагалі, думати не можуть.
   А ось ті люди, які виходять до білоруського посольства,
ті люди, які стоять стотисячним натовпом на площі проти диктаторського режиму Лукашенка - вони молоді.
І майбутнє за ними, а не за вами -
вгамуєтеся!"

2)*   *   *

            І Вам, і Господському святу,
            і Успінському посту
            в любові присвячується
            (разом не вдавалось обняти)

На літургії
з вівтаря
старий священник
промовисто так поглядав
                на мене —
          я бачу Це?
щораз світлішає
              його лице...


щораз світлішим
Це
пульсує — погляду кінцем


Й мене, причащеного,
як ішов — вітали
а я щоби не знали —
волів нагнутися
              мені ввижалось
              що помічали
у мене з серця з рота з вух
мов
випирало
й витикалось Це


І я безумний у наступну
                мить
подумав би
що ці слова когось розсердять
усе що не із чуда — те згорить!
я не в тюрмі задля нещасних
та от — Фавор тече й стремить
та я, як люди, це не вважав би
                Божим милосердям?..

19.08.2020, з причастям;
свято переображення Господа-людини у Вічне Світло,
в Сущого...


Рецензии