Празднику Преображения

Как чуден этот зов степей
Крылам души взять выси круты,
Чтоб сбросить притяженья путы –
В полет! Все думоньки развей
Нелёгкой жизненной дороги...
Судьба ли это? Иль от Бога,
Что на горе Фавор сиял,
Людей к Преображенью звал?

Соединиться, чтоб с  Христом
И с Верою обожествиться,
Как свет в душе – преобразиться
По благодати – божеством.
Не ограниченным и сирым   
В сём искаженном грустном  мире
Людей, Земли, небес, воды –
Есть порожденьем лишь беды.

Мир ждёт давно уж перемен –
К нему в сердцах и душах крен!

19 августа 2020г.

        Святу Преображення

Цей дивний простір степовий
Зве душу крилами змахнути,
Землі тяжіння скинуть пута –
В політ! Всі думоньки розвій
Хитросплетінь життя земного...
Чи доля то? А чи від Бога,
Що на горі Фавор сіяв,
Людей в Преображення звав?

З'єднатись, щоб з святим Христом –
Обожнитись, перетворитись,
Стать для небес, як день відкритим,
По благодаті – божеством.
Не цим, обмеженням сповитим,
В ключах спотвореного світу
Людей, Землі, небес й води –
Породженню лише біди.

Тож світ вагітний вже до змін,
В серцях і душах люду – Дзвін!

19 серпня 2020р.
Преображення Господнє


Рецензии