Визнання

 
Біжать мої дні швидше гінця,
Вони зовсім відлітають,
Як ті швидкі човни без кінця
Мої дні геть пропадають.

І якщо скажу: "Я забуду
Всі скарги та засміюся ",
Я все одно в стражданнях буду
І все одно я боюся.

А якщо я вже винуватий,
То навіщо боротися?
Навіть якщо я грубуватий,
То Бог змусить змагатися.

Він не смертний, як я, щоб мені
Відповісти зовсім Йому,
Щоб зійтися нам разом в суді
На суперечки та й на тяжбу.

Немає третього між нами,
Хто б міг нас з Ним розсудити,
Хто відвів би жезл руками
Від мене так, щоб зміг я жити.

Тоді б я сміливо говорив,
Як апостол обо святий:
Таким як Він мене сотворив,
Сам по собі я не такий.

Іов 9: 25-35. 18.08.2020.


Рецензии