Чорная - пречорная

- Куди прямуєш, кішечка,
Ти чорная – пречорная?
Злякавшись кішки трішечки,
Зраділа, що вже вдома я.

Колись, ще у дитинстві,
Побачивши примару
Із жовтоокою пичкою,
Вважала за оману.

Крутила хутко гудзика,
Плювала через плечі -
Чи ліве, може праве,
Ні, ліве – це до речі.

Зросла я і поїхала
По світу, як по маслу,
Побачила Росію -
Життя людей сучасне.

Як день і ніч минають,
Міняю міста й села.
Ще б роки зволікали -
Не бігли мов у пекло*.

Ось я у Дагестані,
У смарагдовій весні,
Але в святій пошані
Тут темні кольори.

У мене теж з’явилася
Прегарна – гарна киця:
Від матінки родилася,
Як влітку полуниця**.

Я інколи сумую,
Згадавши Україну,
А мила кара кішка***
Підмаргує очима.

Поводить грізно вухами
І гладить мене лапою.
Мурчання тихе слухаю,
Втішаюся її захистом.

- Я чорна немов мряка -
Ти темна як чаклунка,
Тому кожна собака
Шукає порятунок.

Вона зухвало гавкала -
Неслося навкруги.
Нехай від власних заздрощів
Чорніють вороги!

Не бігли мов у пекло* - від преслів’я «Бігти поперед батька в пекло» - поспішати
Як влітку полуниця** - как летом клубника. В даному випадку мається на увазі -  кошенята Ван Гог (справа) і Наомі (зліва) народилися 06 червня 2020 р.
Кара*** - з тюркськ.  – чорна
/м. Махачкала, серпень 2020 р./
(Фото з особистого архіву)


Рецензии