в сяйв праведних ся -пахне спориш

      Батьки-личини у свято Маккавеїв


на прибіччі пекельної гонки —
в сяйві праведних
сяє-пахне спориш!!


задавнені «мухи» вилітають
                з голів —
так Бог все створив


Муха, що заважала священникові
готувати дари, —
розвернулася і влетіла в
свічкове полум’я...
З якої пори? —
муха себе в церкві в полум’я вправила??



Священник, мій друг, — вказав
людям
           й більш вже звичне  —
                не говорив...
інтелектуальна «муха» — від віри
сама обезглавилась...
так тільки ж зайшли від світської
мури
( що б приготувати з курячих голів...)

дуже знай
або «муха» згорить
або ти — як без Бога — згориш
закрутишся в тінерджерській «зрілості» —
і згориш

все як личини личинкам
крім життя вічного
дітям смартфонним дали...

14.08.2020,
свято віри, і мучеників Маккавеїв, і винесення Хреста


Рецензии