В чноцарський Пантеле мон-ц литель
Поема
Святому вмч Пантелеїмону
в любові
присвячується
1
«світло» ввімкнулося — псевдозелене
в «світлі» танцюється
псевдозелено
Дай мені, Боже,
в обійми по-справжньому
дуже зеленого клена
так, вже Цілитель шукає причину
незриму
телепень
вдруге єврей президент-і-свідомий обманник
може, і перший і другий — нехай
вже без мене...
мабуть, що їх таки дуже вже скоро не стане
і лікарі світу топчуть всі вислідки
й псевдо — отримують
от! — а цілитель знаходить
причину
незриму
о ти, цілителю Пантелеїмоне,
і як мене тягне до тебе!!
ти як струна
од землі
аж до неба
світла струна — об яку розрізається
всяка причина — як треба!
«Лиш Христос — уся слава і сила!!!»
так, це:
вже в дуже чистому місці —
чиста мама тебе народила!!
так, це:
ти не вбив свою матір в тьму віків —
вона не відмовляла,
а — благословила!
так — благословення може спинить
й може вмить
кликнуть й дати із Неба
всю силу!!
тож чи гроші — чи Бог,
хліб — чи благословення
у долю вступило!!!
Мати Божа!!! хтів в порошок і на мило —
перетерти усіх я — аби
Ти — їх зцілила!!!
Мати Божа! але в Бога дерзанням
така думка
цілий світ (цілий світ, Божий!)
в якімсь слові навряд чи
живила!
Окрім успіху Бога! —
Який
все ж проклюнув в мені...
і повзуть десь убік вже одні
й така думка — «без мене обійдуться дні...»
То і, псевдозелене, від Вічнозеленої Трійці
фатальне отримуй...
І поріжеться світ
бо Причина — причину
вливає у музику
чуйну(!!)
до пори ще
незриму
2
Якраз писати! сильним світом
якраз писати! — гостро й світло
зі світом це...
під місяцем
і сформувалось літо
й світом — якраз оволоділо літо!
якраз — смиренно володіти — звідти —
як Бог
всвітить
над діжею дарів мелькають лікті
й сонце тепло все носить даром
течуть мастила
й скипідари
і шапка тепла літа — парить!
аж гарно
якби то хто нам по дорозі
не був несений
й можливостями аж не шпарив
то долу володіти б
звідти як Бог
всвітить
А яке літо!
якраз писати! — гостро й світло
як терпко володіти світом!
в нас дзвін
вмикається для чогось
вранці —
що каже дзвін під літні танці?
якраз розписувати стіни теплі
світу
якраз писати!! й сильно — й світло
гостро вмикатись у кучері світу!!
3
і Бога бачиш —
й себе й літо!
09.08.2020, з причастям,
Київ
Св. вмч Пантелеїмон —
і нас наближує!..
Свидетельство о публикации №120081304228