Серденька струною

Можна все на світі вибирати, сину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину.

Василь Симоненко

   Серденька струною

Ось і цей вже серпень лине
Розправляти крила,
Як і все на світі мине –
Душі б не стомились...
Як оці глибинні зорі
Милих краєвидів,
Що і в радості, і в горі,
Кращих я не видів...

Бо іще в вишневім цвіті,
У джмелинім гулі –
Перші там злітали лІта,
Як над кленом гулі...
Ті замріяні, крилаті,
ЛЕгкі, як хмарина
Й дні душевні, що розплата,
Над землею плинуть...

Сизокрилу Україну
І Матусі пісню –
Не забути, як провину,
Що сльозою висне...
Ось і цей вже серпень лине
Серденька струною –
До землі любов не мине,
Зріс де під горою...

12.08.2020р.


Рецензии