Поема лл -славному

     Поема Іллі-славному


            Пророку Іллі, великому і грізному,
            що пряничків не роздає,
            з любов’ю присвячується


Ви це благозволите назвати —
ударом Іллі
я це —
чесним художнім
жестом!
є — свідомо — опущенці,
це здрібнілі в лиці землі
і є та велич
що майже в блаженстві!! —
бо йде   т а  Велич!!! Джерело ж світів? —
чого ж це всі брешете?


Я в любові з Христом —
учень Сло;ва Божественного,
нічого від себе не можу
                і не хочу казати...
а от фарисействуєте ж —
і президенти-витії, моралі-плюралі!
ви  — солдатів...
щоби вбивати!
ви — свідомі чи більш лежні?
а що економіки світу? —
мовлять протилежне!..


А я  із духу? —
бачу протилежне!
ситії, по світу запакованії,
і словоматія —  наволоч неналежна —
брешете, брешете, людям брешете!! —
а Бог — Правда,
Бог зможе мовити!
а я кажу! — да зможе говорити:
прямо-і-обережно...

То ви вертикаль?? з якого це саду?? —
та і великі провалились
крізь великі решета —
ви ж випадаєте
і над запахом аду
шурхаєтесь-брешете, шурхаєтесь-брешете,
 шурхаєтесь-брешете,
так дрібнішає — скаженішає
спонукнуте смолою і задом
й дивні запахи ззаду!

А я оголюю, краще б вас обіймали,
даю пам’ять Раю,
бо хочуть згинути
                іслам-інтелектуали, —
бо хто вже запахи, пам’ять Раю ще пам’ятає??
Китай? не пам’ятає.
Америка? не пам’ятає!
Католики чи пам’ятають?!
Зламала цивілізація?
мене що — зламала?!!


Мене — напувала??
Може  душа Іллі-слави
забрать звідси —
Бога просить
перестала!?


2

Я пропоную  — жити
в любові, в якій
вже немає страху
чисті думки ісхождаху
з серця
і це вже не випадкові


Я пропоную — жити
щоразу
з серцем
яке перетре весь covid
я пропоную — родити
оазу
Мовою — Любові


Я пропоную — жити
в оазі з мовою
Любові...
звідки оспівати всяку
пропажу
в яку я не вліз, — ще не влажу, —
в яку я не можу перелитись
слово не зможе — плакатиму
залишається в Слові світитись
Любов — що — не зможе?
і його вхопить чорт
і мене — Любов
Божа!..


3

І душу кожну
чекає вічність —

                тільки
                в якому місці??

12.08.2019, свято ап. Сили,
учня апостола Павла,
20.07.2020,
Київ


Рецензии