П д небом голубим

       Під небом голубим


               Макрині -молодшій,
               сестрі Василя Великого,
               в серці благословенно присвячується


Під небом голубим
ай хмар білесо-п’яних
щоб так із Ангелами й нас
підносить океаном!


Макриною — це родовід
від Ангела —
таємно — Текла...
то вигнуло і присмирило  небозвід
світло різке — супроти пекла
щоб виховати не двох-трьох —
                сім’ю святих!
                Та й ще яких святих!!!
«Ти нас позбавив клятви і гріха,
і те, і це на Себе взяв Ти!
Образ святого дав Хреста —
Ним утвердитися і Супостата подолати!!»


І голос цей не стих
бо Дух Святий
говорить крізь святих...
і її голос — тому вічний!!!


В Аннезіс
над рікою Іріс
монастирі
жіночий — й чоловічий
це вічність?
От її голос тому вічний
що голос цей — не стих
бо Дух Святий
говорить
поетам грішним — крізь святих...

31.07.2020,
передсвято засновниці жіночих
монастирів прп Макрини-молодшої


Рецензии