Погляд Матуси Кличе память

             Погляд Матусі
                пісня

О, як любила, милая Матусю –
Беззахисно і щиро, до кінця.
До тих часів запізно, не вернутись –
Життя твоє, як мить коротка ця.

Приспів:
Мамо – ти назавжди в душі –
Як без тебе самотньо у Світі.
Хоч крізь небо                ]
      до мене скоріш поспіши –    ]
Пригорнутися й погомоніти...    ]2р.

Стоїть в очах твій неповторний погляд,
Любов усю джерельцем в серце ллє...
Так радісно стає в душі й довкола,
Ще й досі твій підтримує єлей...

Приспів.

Життя моє широке, даль безмежна –
З Любові із твоєї постає.
О Боже, – Твій дарунок, моя Неня,
Як щедро найдорожче нам даєш.

Приспів.



         Кличе пам’ять

То ж кличе пам’ять, де народивсь...
Де вперше з річки тоді я вмивсь –
Там тин і дім мій вже похиливсь.
Яка ж там радість була колись!

То ж пісня Серця, пам’ять про все:
І про Матусю, що борщ несе,
Про сестринятко мале, босе; –
Киває одуд з під стріх осель...

А кленів шепіт все зве туди
І кожен клаптик землі: „Прийди!”
Босоніж всю я її сходив...
Як же я сад мій, тебе любив...

То ж кличе пам’ять, де народивсь...


Рецензии