Крывавыя слёзы Беларусi

Твой герб з васільковых букетаў,
А сцяг, як закат над балотам.
Тут часта мяняецца вецер
З заходняга на ўсходні.
Ты крочыш чарнобыльскі шляхам -
Прыйшла ў краіну бязбожжа
Мая дарагая Радзiма!
Ці ёсць у цябе спадарожнік?
Калі ж нараджала ублюдкаў,
Фашысцкіх звяроў згадавала?
Раней не была прастытуткай -
Навошта ж прадажнай настала?
Тут суддзі даруюць за грошы
Злачынцаў ад пакарання.
Няма справядлівасці, горка,
Асуджаныя да вымірання.
Крывавыя слёзы Радзімы
На белай дарозе сумневаў -
Пускай па халодным раўнінам
Паскача за ветрам пагоня!
Паспець за прададзеным шчасцем,
За верай у надзейнае заўтра.
Хай будзе любоў тваей зоркай -
Здабудзем і мы пакаянне!


Рецензии