Птахи душi

Птахи душі випурхують...
Схаменулися, повистрибували.
Хто куди. Догори, донизу, всюди поширилися.

Дехто висмоктує всі сили живильні
Руки в'яже, робить не вільними.
Повільні рухи, тихі звуки, безгучний стукіт серця.

Шепіт навколо, по колу блукають загублені душі.
Загусла темрява, цупка та дебела.
Просякає всюди як мряка, як імла, як метелі.

Чутно шурхіт мрій нездійсненних, що ховаються під ковдрою Всесвіту.
Що вважають своїм святим обов'язком, погупати пам'яттю в потилицю.

Так щоб відчути присутність шкірою.
Так щоб відчути подих у спину.


Рецензии