Вiн упевнений - В тебе хтось e, або Компромат

Він упевнений: «В тебе хтось є».
Зазирає сердито у очі.
А вона ні сердитись не хоче,
ні розказувати про своє.

Він у сумочці доказ шукав.
Потім вихопив з рук телефона.
Він готовий вже був до прокльонів.
Вже хотів закотити рукав...

А вона подивилась лише.
Навіть слова йому на сказала.
Слів жіночих було їй замало,
щоб із ним поділитись віршем,

щоб із кимось ділитись віршем,
у якому себе упізнала.
Знов і знову той вірш пригадала,
і, мов тайну, замовчала щем.

Не сказала: «Нікого нема».
Не додала: «Нема і не буде»...
Вірш ховався щасливо у грудях,
і лишалась із віршем сама...

Як знайдеш у душі компромат?
Не знайти у душі компромату...
Він до себе пішов у кімнату,
з губ зірвався ображений мат.

Посміхнулась: така вже любов,
видно іншої вже і не взнати...
І сховала кошмар компромату –
книжку віршів – до сумочки знов...


Рецензии