ТУТ ЛИШЕ ПРО НАШЕ
...коли видніє неба й схил, —
а гонять, навпростець, могил!
коли "дістало!" й решт життя, —
а мОрок "світле майбуття"!
коли розпуста за любов, —
а замість поту, й рясніш, кров!
а й сповивають вже в кайдани... —
що залишається? — Майдани!!
...для самозахисту ж од зграй, —
як весь не з’їджений, вставай!!
як й душу пеклу ще не здав, —
аж звідти Бог би виручав!!
а щоб не вимер справжній люд, —
й з пут яничарів та іуд!!
й небом яснілося б, й землею... —
між іншим, рідною?? — й своєю!!!
Біля згарища «ТУТ ЛИШЕ ПРО НАШЕ...» (Юрий Зозуля) залишається відгук на кшталт почесної варти:
Не забудемо ті дні... Ніколи не забудемо! Нічого не забудемо!
Артур Грей Эсквайр 20.02.2016
Ось, знову поруч, моє свіже зустрічне: не забудемо й будемо; БУДЬМО Ж!
А для совка є канадська новина від 21 липня 2020: «Внести слово Holodomor у словники англійської»...
Свидетельство о публикации №120071704260