Iдуть вороги, щоб моiх заспiвати пiсень

Ідуть вороги, щоб моїх заспівати пісень:
для п’яних забав, для розваг – без душі і без серця,
Я їхні пісні безсердечні забуду за день,
а як і за два, я – терплячий, і чорне минеться.

Співаю своє, й не збагнути моїм ворогам,
чом з піснею в серці живе невмируща свобода,
яку ні за що я нікому в житті не віддам,
яку не відняти ніколи у мого народу.

А я ворогам не підспівую, Боже храни...
Я славень виконую завжди – упевнено й грізно...
Від всіх ворогів, і від зрадників всіх – борони!
Мій Боже, храни – мій народ, мою землю і пісню!..


Рецензии