Дуже добрий оан Предтеча!!

                Деякі основи


Дуже м’який, сердечний і глибоко смиренний — св. Іоан Предтеча.
Дуже добрий!!
Поїдьте в Унів в Лавру Успіння Богоматері і пізнаєте реальну і повну присутність Неба і Її, в храмі. Жодної молекули оцього світу, жодного протягу світського.
Любов духовна — мета і присутність, вона не щезає ніколи, а відновлюється від сили до сили, любов до Христа і Марії.
Молитва — єдине і найперше, чим цікавляться, радіючи, священники і ченці, і ще ніби монахи в миру — практикуючі митці Церкви. Індикатор вона: скажете не цілюще слово — поруйнуєте своїми руками свою молитву.
Не завважите смиренно на добро ближньому, аби ніби-то зберегти достойництво своє, — втратите безвидну або й навіть чисту молитву… І навчитесь. Церква зважає на рівень підготовленості людей. Мудро подає вчення Христа: початківцям — тільки перший рівень, щоб не відштовхнути (не злякати), середнім — їхній рівень вимог і знань, а близьким до досконалості — розкриття (чи саморозкриття Тройцею) най-вищих рівнів одкровень та духоусвідомлень… Молитвами Богородиці ми тільки й рухаємось, навчаємось і дозріваємо, й випробовуємось — і Її любов’ю спасаємось!

Дуже скоро деякі люди перестануть розуміти чи відчувати, про що я мовлю. Їм видасться це за «кітч». Не утвориться орган сприйняття…

Св. Силуана почитайте: якість сили духу подається без «діалектики»,
інколи навіть без «лінгвістичного каналу»…
а самою атмосферою. Якщо ж змога — втримайте,
зкультивуйте чи застосуйте в житті.

Мозок не має самоідентичності чистого пізнання, ні в аспекті динаміки, ні статики. Земним блукаючим розумом не мають опертя; умудрені і не довіряють йому, тримаючись Христа. Крайність, яка протилежна блуканням, — це відсутність мислення вільного. Перманентне здичавіння світу. Людський розум оправдовує себе, по всіх те видно, — не Христа-Бога.
 
Чи ми зупинятимемо увагу на іменах, що їх не стане через два роки?
Очистіться. Влаштуйте себе в Богові: це багато, в цім все.
Моліться, хоча б середньо, — перед читанням. І — опісля; звільнені елементи виструнчаться. Мати бачить. Це на збудування ваше в Христі.
Слава Ісусу Христу.

11.09.2010, Усічення глави Хрестителя


Рецензии