Як гостряку звище новизна...

*   *   *

          Улюбленому Духу Святому
           присвячується


Як гострякує
звище новизна
сотворене
порозсуває
куди зна
сотворене — порозсувається
куди —
не зна


слово вже рухає поета
думки
зійшлись думки —
порозсувалися предмети
й по всьому
йде
новизни знак
і на усіх клекоче — першизна!


от встане — дух — от —
                вертикалі
прозрінь? невідань?
що ось  т е —
                далі


Може зірватись
один
аристократизм —
(вічність й до долу
столика приб’є,
вставить в до-словіє
       слово
          чиєсь...)
— може він
взагалі в тім є ?..

03.07.2020


Рецензии