Бог Богородиця послухайте

     Бог і Богородиця — і послухайте

     Поема


                Богородиці Діві
                і Господу Ісусу присвячується


1

ось це
розплав
опівдні —
царськість
а надечір’ям —
свіжість.
Як це
нагадує Її
любов і ніжність!!



яка тут влада?
автомобільні гази — в ладан*
вселюдські гази — в ладан
і владні гази —
в ладан!
Дивлюся серцем:
де над мною влада?



і я весь — небо
і весь — серце
думок по мені — камнепади!
за те що я літав —
найперше — «з перцем» —
і друге — те що я не падав
літав й не падав
і золотий пилок
торкався Її
серця
мов Бог струсив
                мене до правди


2

тепер потопчуть
от тепер — вже камнепади
а надвечір’ям — свіжість
а це по серцю — прямо Її ніжність!!
о липи! мов падають — до педальованих
                обніжків


3

Копаю вглиб
це ввись копаю
і все
що любить і кохає
те все мене до Джерела
спрямляє

поезія до-слівна
лиш — світає...



а чиє серце
Джерело кохає
серце горить —
душа палає
наш Бог таїна
і душа — таїна
і то по-божому
співають
солов’їно
мені — без слів!
кохають мовчки  т е
серцями
безслівна є поезія
ще лиш —
світає...



дитя природи так спокійно
засинає


і от говорить Бог
життя — таїна
і Він все знає

27,28.06.2020,
Київ
*- відома віруючим трансмутація запахів благодаттю


Рецензии