Днiпр не реве
Дніпр широкий,
Сердитий вітер завива,
Додолу верби гне високі
Горами хвилю підійма"
Т.Шевченко.
На одном из каналов в You Tube, просмотрела ролики местных блогеров,
об украинской глубинке... Родина моя!!!
Моей многострадальной колыбели, я посвящаю эту зарисовку...
Зов детства...Зов мечты...Боль...Вера в душе...
Дніпр не реве, він тільки стогне,
розклавши крила берегів.
Їх ошаленно топчуть ноги,
своїх та інших ворогів.
"В садках вишневих, біля хати",
нема хрущів, які гудуть...
Заплакані, в хустинках мати,
заробітчан в віконцях ждуть.
Своя земля їх кличе, кличе,
свої садки всі в бур'яні...
Чужа земля прибутки зиче,-
там всі купаються в вині...
І стогне Дніпр по Україні,
від болю в'януть береги,
а сиві хмари в небі синім,
немов, покинуті стоги.
Свидетельство о публикации №120070103284