Продажные сучки

Ц1АРУ КАЧАР

Адмийирин улихь улиъ адрур,
Заанури дугъкан ап1иди Чан нур!
Саб ашдиз кьил дар дупну ккат1ахьнайир,
Заанури думу за ап1иди дурарин зиин!

Ашдиз кьил фици шулу думу,
дурарин ашар чпин фуниз вуйиган?!
Думу дурарин улихь фици хьиди,
улихь хьайиб дуруриз дярябкърайиган?!

«Халкь…» гъапну к1ури,
думу халкьди имдар!
Кис-кис гъап1ган гьаз дарк1рур
ухдит1ан дук1на – шил имдар!

Гьаз ап1урава кисксназ аьмп-аьмп?
Учву ху йир ву к1ури думу адми ву!
Адмийиз кьац1 йивну
гьаз шулава эйсийиз ицци?

Заан к1ул дугъан увуз тувруб
устлилан алдахьу тикйирра хьидар!
Читинвалиъ ахъиган учв
сифте масу тувруб уву хьибди!

Дугъан йиччвар-ччимариъ
увуз агъу ккилибгура!
Уву ту алабт1рурин
агьна суза яв гъюняригъ гъябхьра!

Иблисри алдатмиш гъап1ур
иблисаризра гьяспи ккадар!
Эйсийин хлихъ шлу ху
ху йиризра хуш шлу аьдат дар!



ПРОДАЖНЫЕ СУЧКИ
(подстрочник)
В глазах людей ничтожный…
Вышний из него сделает Свой луч!
Выброшенный, как неподобающий соль, для никакой каши
Вышний поднимет такого над ними!

А как он станет солью для их каш,
когда их каши предназначены для своих животов?!
Как он будет перед ними,
если они не видят, что впереди?!

Хоть скажут: «народ…»,
они уже не остались народом!
Когда натравляют: «кис-кис!», «а почему?» не спрашивающий
уже давно умерший – нет следа!

Почему на «кис-кис!» кидаешься: «гав-гав!»?
Так как вы собаки, он, ведь, человек!
Укусив человека
почему же становишься хозяину сладким?

Предельное, что он даст тебя
даже не будут упавшие крохи со своего стола!
Когда он сам попадёт в трудное положение
первое что он сделает, продаст тебя!

В его яствах
тебя ожидает яд!
На кого ты плюёшь
Того проклятия находится на твоих плечах!

Хитрюги, которого обманули
сами хитрюги и пренебрегают его!
За рукой хозяина ходящая собака
и самим собакам становится противней!


Рецензии