***

               
 Вона його чекала, так чекала,               
 а він з війни тоді не повернувся.               
 Листи йому на фронт знов відправляла,               
 а відповіді не було, як пульсу.               
 Втрачала силу, поверталась,               
 і мріяла про зустріч з ним.               
 Так палко в нього закохалась,               
 і бачила страшні криваві сни.               
 Ті сподівання не розсіювалися.               
 В них зберігався теплий спокій.               
 А може він в шпиталі, стан погіршився?               
 Він десь живий, і знайде дім свій точно?               
 Вона летіла на вокзал у 45 - му.               
 Шукала серцем чоловіка, що кохає.               
 Її спіткала біль і вічна втрата.               
 Душа її інфарктом помирає...               
 22. 06. 2020


Рецензии