Материнський наказ

Давним-давно червневим ранком,
Ще лист у росах не зів'яв,
А ворог лютий наступав!

Ворожі полчища топтали
Країни мирної поля,
І в стогоні зайшлась земля!

І в цей страшний, скорботний час
Звучав від матері наказ:
"Послухай неньку, любий сину!
Вставай на захист Батьківщини!
Іди зі зброєю в руках,
Фашистів бий, щоб брав їх страх!
І переможцем повертайсь!"

"А ти, чужинцю, начувайсь!
Хоч люто зирка твоє око,
Сирітські сльози вийдуть боком,
Солдатські вдови проклянуть!"

"Збирайся, сину, в тяжкий путь!
Тобі моє благословення,
Моя любов, моє натхнення!"

За милу, щиру Україну
Піднявсь на бій народ єдиний!
І клятвою пішла луна
В віршах Миколи Бажана
Про те, що воля в нас єдина,
І гада розчавить наш гнів!
Повік не буде Україна
Рабою найманих катів!

18.06.1996. Зигаленко Елена.


Рецензии