Щось таке все дине

      Щось таке всеєдине


                «Істина з землі засяяла,
                а правда з неба
                прихилилася.» (Пс)


І славословіє відколи
мало б співатися і —
йти як діти в школу...
Поле —
мов сковорідка з яйцями,
А грози рідкі.
Здавалося б, ради
                якоїтось ягідки
мали б і хмари пропливти
                у якийсь бік —
а ні,
а хмари — й ті ходять
                по колу.


А вже збіжаться, то по тім
щось децибально як по скрижалях —
один раз прочитає грім
й над полем з яйцями
                тихо відлинюють
дивні збіговиська круті...

І «щось таке»
по тім ...

18.06.2020,
свято мученика — блв. князя Ігоря
Київського і Чернігівського


Рецензии