Przybywamy w gory

PRZYBYWAMY W GORY
Przybywamy w gory
zeby uczyc sie
ich wyzwolonej perspektywy
dojrzec do ich wysokosci
naszym stanem duszy
blizszej tu
objasnieniom nieba

Przybywamy w gory
jak do miejsc natchnionych
aby przeniknely nas
swa tajemnica stalosci
potega niezlomnosci
ktorej na ziemi
nic nie pokonuje

Przybywamy w gory
aby podpatrzyc
ich nieporuszenie
my-kolyszacy sie
w rytm zdarzen
ktorych losy moze
zmienic byle wiatr

Przybywamy w gory
aby hojne swa istota
rozwarly bramy wizji
ziemskiej skonczonosci
i nasze kruche jestestwa
wspolnie wiekuistych praw
13.07.2015
***
HPD


Рецензии