Podpatrzone

PODPATRZONE
Poeci znow
nie udzwigneli swiata
zajeci pielegnacja
osobistych blyskotek
ktore trybow jego
nie poruszaja
A co powiedziec
o tych
co w zdradzieckich dyscyplinach
w dzien zazarcie cuca
wartosc slow i rzeczy
aby noca obowiazkowo
ja podwazac i niwelowac
ich rzeczywiste znaczenie
Coz to za wyrafinowane
grozne monstrum
ktore domaga sie
unicestwienia jako ofiary
I czy Bog to odnotowal
jak wytrawia sie z zycia
jego wielowiekowe
na stworzenie oddzialywanie
A pomyslec ze
sluzy to komus jeszcze
komus i czemus innemu
wirtualnej zabawie
nowoczesnej selekcji
uwalniania nieobecnych uwaga
od tesknoty do swiatlego
i owocnego horyzontu
20.02.2020
***
HPD


Рецензии