Madonna z Wislicy

MADONNA Z WISlICY
Madonna z Wislicy
nie jest filigranowa
patrzy prawie dziarsko
przed siebie z ufnoscia
i usmiechem niemal pewnosci
czujac ze u boku maly
chlopczyk ktorego wystarczy
podtrzymywac za paluszek
ma ta sama wladcza
promienna racje rownowagi
i caloogarniajacego odporu
niesionego swiatu na ratunek
w odtworu wtornej chwale
30.11.2018
***
HPD


Рецензии