Швея

На новій сукні, - квіточки, де ниточка до ниточки...
Студенти з читачами - усі мої ви діточки.
Рядочки та солдатики - мої усі ви братики, -
День нічкою обернеться... і треба буде спатоньки...

Та, в полудень, під кулями - між квітами - три зайчики, -
По платтю, безтурботно і весело танцюють...
У Раді засідають: такі собі «геть-манчики»,
І крик народу-виборця у слу’хавках не чують.

«Кравчині» вже покро’їли країну всю на «ла’точки»!
Замовники на зрадників, нервуючи, - чекають.
Лишень тим, що не ба’йдуже – намети та «пала’точки»,
Нащадки, в ділах праведних, - героів упізна’ють!

До єдності по клаптиках – на нове диво-платтячко
Де ниточка до ниточки – на віки, в правді й згоді!
Із праці наполегливо дістанемо ми щастячко,
Подачкам «доброзичливців» відпалимо ми: «Годі!».

У новій сукні, - діточки, букет з ромашок, квіточок.

Дарунок для БЖ від Поета ХХ сторіччя. 11.06.2020  с. Торгановичі


Рецензии