Анна Ахматова. уривок. Iще про лiто це

Анна Ахматова

Еще об этом лете _________________ Іще про літо це

Отрывок_______________________________ Уривок

И требовала, чтоб кусты _________ Лементувала, щоб кущі
Участвовали в бреде, ____________ Були на божевільній тризні,
Всех я любила, кто не ты ________ Всіх я кохала, хто не ти
И кто ко мне не едет... ___________ І хто до мене не приїздив...

Я говорила облакам: _____________Я так молила небесам:
"Ну, ладно, ладно, по рукам". _____„Та годі, годі, годі ж вам”.
А облака - ни слова, _____________ А небеса – ні слова,
И ливень льется снова. ____________І злива ллється знову.

И в августе зацвел жасмин, ________І в серпні цвів один жасмин,
И в сентябре - шиповник, _________ І в вересні – одна шипшина.
И ты приснился мне - один ________І ти в мій сон прийдеш один -
Всех бед моих виновник. _________ Всіх бід моїх одна причина.

Осень 1962. Комарово


Рецензии