Порти

автор:Йорданка Радева

Те бяха дървени. Масивни. И със панти черни.
И украса… вита… със цветя стоманна. Красота.
Покрай тях преминах. Докоснах ги... като преди.
Забравили ме бяха. След минали толкова лета.

Натиснах бравата. Едва отворих. Пантата пропя.
Позна ме като че ли. А беше... толкова отдавна.
Тук идвах често. Пред нея играех с другите деца.
Сега е пусто… Само тези порти. В свойта драма.


Рецензии