Хьуьжаршкахь...

Элп элпах а хуттуш, дош дашах а тоьгуш,
Хийла ву Дела вовза шен ницкъаш лоьгуш.
Ма декъал хир ду-кх и вовза хьовсахь.
И ду-кх гергарло, и хьуна вовзахь.

Дац х1умма м1арал и хьоьгара хьашт волуш,
Хьо ма ву цуьнгара х1аваъ а хьашт долуш.
Х1етте цуо ахь тоххарх тухуш бац букъ,
Д1ахотта цуьнца ахь йуккъера йукъ!

Къен хир вац и цуьнца з1е хотта лууш верг.
Дог токхе, самаьрша хир ву ша иштта верг.
Цуо даг чу нур тухий, ирсе во стаг.
Ишттачуьн дуьнено ца лоцу лаг.


Рецензии
Алхьамдулиллах1!
Тема дика ю, байт хаза язйина!
Дала аьтту бойла хьан!

Аза Атагинская   23.06.2020 18:56     Заявить о нарушении
Баркалла! Дела реза хуьлийла, Азман, тидам барна!

Арзу Банжаев   15.07.2020 18:24   Заявить о нарушении