На всi роки

                Тарас Григорович Шевченко – великий поет, народився
                25 лютого ( 9 березня) 1814 р., село Моринцi,
                Звенігородський р-н Києвської губернії

На всі роки, на всі віки
Його вірші, як ті річки
Несуть нас мов би в океан –
Його талант, що богом дан.

Та як на мій життєвий погляд,
Його вірші – це є світогляд,
В якому можна убачати
Все, що можливо побажати.

Його риторика, питання
Несуть до нас таємні знання.
І нам до них ще довгий час
Звертатись можна кожний раз.

Та будьте з ними обережні-
Вони від часу незалежні,
І скільки зроблено вже кроків
За час, що більш ніж двісті років.

Та весь цей дуже довгий час,
Як ті істоти у кущах,
Вони живуть своїм життям,
Й завдати шкоду можуть вам.

9.03.2017 р.


Рецензии