***

Уьбхюрхьа чIал…

 Уьбхюрхьа чIал, гележегдин тIурфнари
Думу гьипну, гьич наанкIа дурубхуз.
Дуфну, дургу чIаларинра арайигъ,
Саб вахтнара ихь багъри чIал гъюдрубчIвуз.

Уьбхюрхьа чIал, яшайиш касиб дархьуз,
Лай – лай йивуз шинтахъ ихь чIалниинди.
«ЧIал гъудубгдар» ухьуз сарира дарпуз,
Хъюгъюрхьа думу уьбхюз вахтниинди.

Уьбхюрхьа аьсрар` ан гъубзнайи савкьат,
Улин ниниси, вартIан багьа шейъ` си,
Уьбхюз хьибдар, эгер ухьу гъапIиш кьан,
Сабхилди чарйир дизригиш, милаъси…

Я бабан, я жара чIал дишди аьгъдру
Инсанаригъ му ихь наслар гъядрахьуз,
Дарфуз йигъарра ихь уьмриз чIал амдру,
Гьар сар чалишмиш шулхьа думу уьбхюз!


Рецензии
Шюшеханумдиз ханумариз ап1ру пешкешар ап1идик1ана ккун, дик1узди чан к1ваъ лицурайи хиялар, дарудар харжидар, гьаз мунуб уьмри дурар мик1ари гъахураш гъавриъ хьуз чалишмиш шулайириз, ккунди чан ч1ал – ч1ал учв вуйиб вуди сим дягьзаманйирик кабт1найиб?

Рашид Азизов 2   06.06.2020 22:03     Заявить о нарушении